Disse rundstykkene er fra boken Frisk med lavkarbo frokost og lunsj av Dr.Sofie Hexberg og Birthe Storaker. I denne boken er det mange muligheter for den som synes det er vanskelig å kutte ut brødmaten….. Veldig fornøyd med boka som har veldig mange gode oppskrifter! Nesten et ”must” i min daglige kost-hverdag!
24 stk.
6 egg
120 gr rømme
2 dl kremfløte
200 gr smør smeltet
250 gr ost, revet
100 gr mandelmel
100 gr linfrø
100 gr solsikkekjerner
100 gr fiberex
20 gr FiberFin
20 gr fiberhusk
4 ts bakepulver
- Pisk egg, rømme og smeltet smør lett sammen med en visp.
- Riv osten og bland den i røren.
- Bland alt det tørre sammen og vend det inn i eggeblandingen med en sleiv.
- La røren svelle i 10minutter.
- Form boller i hånden veg hjelp av en spiseskje og sett dem på et bakepapirkledd stekebrett
- Stek midt i ovnen ved 180c i 12-15 minutter
- Avkjøl på rist
Variasjon: Tilsett 200gr kokt skinke i røra og du trenger ikke pålegg
Tips: Deigen er litt klissete, ha litt FiberFin i håndflatene når og hvis du former rundstykkene med hendene.
FiberFin, fiberex, fiberhusk fås kjøpt på www.funksjonellmat.no eller på di fleste helsekostforetninger.
Disse var kjempegode. Litt grove rundstykker som mettet godt!
Hadde på egg, tomat, salatblad og avocado på ene halvdelen og
ost, skinke, salatblad og avocado på andre halvdelen ……
Bon apetitt!
monica xxx
monica xxx
Jeg må nok prøve alle de nye oppskriftene dine ). Jeg prøvde noe nytt jeg også igår, oppskriften er på finsk på bloggen min nå ;). Bruk oversetter så får du den på norsk.
SvarSlett