onsdag 14. september 2011

Nøttebrød

Dette kan brukes som et velsmakende , mykt og ferskt brød, og det er yppelig som knekkebrød dersom man tørker det. Vær oppmerksom på at deigen er klissete som lim, og bruk derfor alltid bakepapir i formen. Ellers er det vanskelig å få brødet ut av formen og få formen ren igjen etterpå. Kjempegodt og verdt å prøve....







200g linfrø

50g sesamfrø

50g malte hasselnøtter

50g malte mandler

50g kruskakli

50g smør

100g (1dl) kremfløte

330g(6) egg

300g cottage cheese

2 (1)ss kanel (kan utelates)

6g (2ts) bakepulver





knus linfrø(med stavmikser) til mel. Knus deretter sesamfrø , nøtter og mandler. Hell alt det tørre i en bakebolle. Tilsett kanel og bakepulver og bland godt.

Smelt smør og bland i fløten. Kjør sammen eggene og cottage cheese til en helt klumpefri masse.

Bland først fløte/smør i blandingen i det tørre og tilsett sist egg / Cottage cheese blandingen.

Dytt blandingen utover i en brødform kledd med bakepapir. Ta litt olje på en slikkepott og lag en glatt overflate.

Stek på 190 grader i ca 1 time og 20 min. Ta det ut og legg det rett på en rist.





hvis man ønsker knekkebrød:

la det avkjøle litt før det skjæres i tynne skiver- Legg skivene utover to stekeplater som settes inn i ovnen igjen på 75 grader i 3 - 3 1/2 time. Bruk et treredskap i døråpningen slik at døren står på gløtt. Da slippes fuktigheten ut av ovnen. Skivene kan legges i en kakeboks og holder seg godt og sprøtt lenge som knekkebrød.

Næringsinnhold pr 100gr
Protein           14,3g
Fett               23,3g
Karbohydrat     2,5g


Velbekomme!



monicaxxx

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen, og fint om du skriver hvem du er også.... Ha en fin dag!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...