200g linfrø
50g sesamfrø
50g malte hasselnøtter
50g malte mandler
50g kruskakli
50g smør
100g (1dl) kremfløte
330g(6) egg
300g cottage cheese
2 (1)ss kanel (kan utelates)
6g (2ts) bakepulver
knus linfrø(med stavmikser) til mel. Knus deretter sesamfrø , nøtter og mandler. Hell alt det tørre i en bakebolle. Tilsett kanel og bakepulver og bland godt.
Smelt smør og bland i fløten. Kjør sammen eggene og cottage cheese til en helt klumpefri masse.
Bland først fløte/smør i blandingen i det tørre og tilsett sist egg / Cottage cheese blandingen.
Dytt blandingen utover i en brødform kledd med bakepapir. Ta litt olje på en slikkepott og lag en glatt overflate.
Stek på 190 grader i ca 1 time og 20 min. Ta det ut og legg det rett på en rist.
hvis man ønsker knekkebrød:
la det avkjøle litt før det skjæres i tynne skiver- Legg skivene utover to stekeplater som settes inn i ovnen igjen på 75 grader i 3 - 3 1/2 time. Bruk et treredskap i døråpningen slik at døren står på gløtt. Da slippes fuktigheten ut av ovnen. Skivene kan legges i en kakeboks og holder seg godt og sprøtt lenge som knekkebrød.
Næringsinnhold pr 100gr
Protein 14,3g
Fett 23,3g
Karbohydrat 2,5g
Velbekomme!
monicaxxx
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en hilsen, og fint om du skriver hvem du er også.... Ha en fin dag!!!