onsdag 24. november 2010

Solarium........


Solarium er bra for helsa
Kreftforsker kommer med varme anbefalinger i vintermørket.
ADRESSA.NO
STIAN ESPELAND


Publisert: 22.11.2007 kl. 16:33
Endret: 22.11.2007 kl. 16:33- Vi nordboere kan med fordel unne oss noen minutter solarium i uka. Det er godt for kroppen, og forebygger både kreft og andre sykdommer, sier professor Johan Moan ved Radiumhospitalet og Fysisk Institutt, UiO, til Dagbladet.no.

Uttalelsen kom i forbindelse med kreftkongressen Onkologisk Forum i Oslo i dag, da professoren holdt et varmt innlegg om sola og vitamin D.

- Sol er vår beste D-vitamin-kilde. Du må drikke mye tran for å få like mye vitamin D som fem minutter i solarium, sier Moan til nettavisen.

Noen forbehold må naturligvis også med: Sol deg med måte. Blir du brent, så øker det risikoen for hudkreft.

Videre sier professoren at det er en myte at solarium ikke gir D-vitaminer. Kunstig sol er like gunstig som naturlig sol.

- Den svake novembersola har ingen effekt. Derfor har mange av oss for lavt innhold i blodet på den mørke årstida. Tar du solarium fem minutter to ganger i uka, får du i deg såpass at det vil kunne ha en beskyttende virkning, ifølge Moan.

Dermed kritiserer han altså helse-Norges mange advarsler og restriktive retningslinjer for soling, og mener dette kan slå feil vei.

En del epidemiologiske studier antyder at bruk av solarium gir økt kreftrisiko, men like mange undersøkelser viser det motsatte.

Mangel på vitamin D er knyttet til en rekke sykdommer, blant annet beinskjørhet.Dette er nesten den samme solsenga vi har hjemme. Den funker og ble glad over denne artikkelen:Er nok leng til jeg kjøper en sånn solseng til 150 000kr. Kan sole meg mange tiler i den andre for dette beløpet!Ha en solrik og glad dag!

mokikka xxx

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen, og fint om du skriver hvem du er også.... Ha en fin dag!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...