onsdag 14. september 2011

Nøttekake med krem og bær

Bunn:
250 gr mandler (eller blander mandler og hasselnøtter)

30 gr sjokolade med minimum 70% kakao

100 gr sukrin

1 ts kanel

3 egg


Mal eller finhakk mandlene og finriv sjokoladen.
Bland mandelmassen, finrevet sjokolade, sukrin og kanel i en bolle.
Pisk eggene gost sammen med en visp og tilsett eggemassen i det tørre.

Bland det godt sammen med en visp og tilsett eggemassen i det tørre. Bland det godt med

en slikkepott og hell røren over  i en godt smurt kakeform med diamenter på 22-24 cm.

Stekes midt i ovnen ved 180- 200c i 20-25 minutter. Formen fjernes etter avkjøling.




Fyll:
1/3 dl fløte

3 ss sukrin

1 kurv jordbær/annen bær

Visp fløten og sukrinen til en fast og fin krem. Ha den over kaken. Del bæra å ha den på toppen.



Variasjon:
En lettvinn kake du kan fylle med det meste. Bare fantasien som stopper….
Andre typer bær og en blanding av kremfløte og rømme kan også brukes. Nøtter og frø kan

benyttes i stedet for mandler, eller blanding av ulike slag.




Et annet tips på fyll er:

3 dl rørte tyttebær

3 ss sukrin

3 dl seterrømme

Rør tyttebærene med sukrin.

Pisk seterrømmen litt med en gaffel.

Rør tyttebærene inn i rømmen.

Legg nøttebunnen på et kakefat og fordel kremen over.

Pynt med hele tyttebær og blader av sitronmelisse




Laget denne i 80 års laget til svigerfar og den falt i smak til flere enn hos meg....
Serverte ei skål med ekstra bær i tillegg som man kunne ha på ekstra bær om man ønsket....


Bake bake søte, dyppe den i føte .....uten sukker!


monica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen, og fint om du skriver hvem du er også.... Ha en fin dag!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...