Bunn:
250 gr mandler (eller blander mandler og hasselnøtter)
30 gr sjokolade med minimum 70% kakao
100 gr sukrin
1 ts kanel
3 egg
Mal eller finhakk mandlene og finriv sjokoladen.
Bland mandelmassen, finrevet sjokolade, sukrin og kanel i en bolle.
Pisk eggene gost sammen med en visp og tilsett eggemassen i det tørre.
Bland det godt sammen med en visp og tilsett eggemassen i det tørre. Bland det godt med
en slikkepott og hell røren over i en godt smurt kakeform med diamenter på 22-24 cm.
Stekes midt i ovnen ved 180- 200c i 20-25 minutter. Formen fjernes etter avkjøling.
1/3 dl fløte
3 ss sukrin
1 kurv jordbær/annen bær
Visp fløten og sukrinen til en fast og fin krem. Ha den over kaken. Del bæra å ha den på toppen.
Variasjon:
En lettvinn kake du kan fylle med det meste. Bare fantasien som stopper….
Andre typer bær og en blanding av kremfløte og rømme kan også brukes. Nøtter og frø kan
benyttes i stedet for mandler, eller blanding av ulike slag.
benyttes i stedet for mandler, eller blanding av ulike slag.
Et annet tips på fyll er:
3 dl rørte tyttebær
3 ss sukrin
3 dl seterrømme
Rør tyttebærene med sukrin.
Pisk seterrømmen litt med en gaffel.
Rør tyttebærene inn i rømmen.
Legg nøttebunnen på et kakefat og fordel kremen over.
Pynt med hele tyttebær og blader av sitronmelisse
Laget denne i 80 års laget til svigerfar og den falt i smak til flere enn hos meg....
Serverte ei skål med ekstra bær i tillegg som man kunne ha på ekstra bær om man ønsket....
Bake bake søte, dyppe den i føte .....uten sukker!
monica
monica
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en hilsen, og fint om du skriver hvem du er også.... Ha en fin dag!!!