Min Lavkarbo- dagbok

22.04.2013
Da har ca 5 mnd gått siden jeg har vært inne her. Og jeg har litt dårlig samvittighet for det. Nå er jeg i mål på den ene og den andre måten. Jeg har nådd mitt mål kg\s messig og jeg har gjennomgått en bukplastikk og da gikk jeg ned di siste kg. Jeg har i vinter vært veldig bevisst på hva jeg har puttet i munnen. Tellt kalorier og spist etter lavkarboprinsippet hele veien. 36 kg er borte. 21 av disse har jeg tatt av siden i september. Regner man etter er ikke dett så mye pr uke. Akkurat passe. Trening var det så som så med frem til jul. Da var jeg på FM trening og bassengtrening. Og kanskje jeg gikk meg en tur om jeg orket senere i uka. Etter jul økte jeg intensiteten. Da hadde jeg som mål med bevegelse hver dag. Og det greidde jeg nesten. Dette kunne variere med en god gåtur eller skitur til å gå i 10 min rolig.... men jeg var i bevegelse og et mål med det jeg gjorde.... Om det ahr vært kaldt har jeg bare kledd litt ekstra på meg, kroppen har vært stiv...men bevegelse har jeg vært. Nå merker jeg magemålet har blitt midre og det er godt å kunne si at nok er nok!
Bilde....? Det kommer!


08.11.2012

Bilde tatt ved forrige veiing. Jeg har veiedag på fredager. Da viste vekta -21kg. Ser formen begynner å forandre seg. Jeg spiser fortsatt godt og er ikke sulten, men merker læll at vekta begynner å gå saktere, så hva slags grep må til nå tru...?

Tips?

Ha en fin dag!

monica
30.10.2012

Er bedre idag. Såg på noen bilder av meg før idag av meg for to år siden og over 20kg siden....og måtte innrømme at jeg sa WOOOOW!! Kan ikke tro det er sant , men jeg må innrømme at jeg ser det selv og at det er moro!!! Beviset er klærne begynner å bli større og får på meg enkelte ting jeg ikke har brukt på leeeeeenge! Håper det blir lenge til neste slik reise! Nå er det bare å stå på til jul... 3kg til er målet til jul. Er det mulig?

Ha en fin kveld:)

29.10.2012
Jupp, her sitter jeg-----DØD! Både innvendig og utvendig egentlig.... Hvor ble energien, motivasjonen og resten av?? Smertene er der , ja ....sliten av alt er jeg egentlig og mer ker sjøldisiplinen og kampviljen har ferie idag gitt... Vært å gått tur før samtale i bhg og i kveld har jeg vært på FM trening....men her sitter jeg og trenger virkelig et spark i RÆVVA!!! WÆÆÆ----hjelp!!!! Stramme inn i morgen og håper på å få et dytt i morgen! Spiser rundt 1300- 1400 kcal om dagen og det er nok og har ingen sult! Har ca 14 karbo om dagen og det er bra. men i to dager nå har jeg slippet litt taket, men i morgen MÅ jeg gjøre grep!
Noen som vil være med på min reise? Har ikke  hatt mange nedturer så det kom ikke overraskende. Er sliten av mye som har skjedd rundt forbi om dagen, så tror alt dette idag skyldes dette egentlig!

Her er jeg på min lille promenade idag....


God natt!!
monica
21.10.2012

20 kg i minus er nådd!!!! HUUUURRRAAAAAAAA!!!! MEGA glad! Da er det bare kamp om di siste 14 kg! Dette skal jeg greie, men kjenner jeg trenger et spark i RUMPA! Er litt tung om dagen selv om resultatene vises, mulig for at jeg er sliten . .Håper å komme meg igjen snart og få igjen GØTS! Matinntaket går fint!
Ha en glad dag!


En av mine favoritter . Avocadosalat med egg, laks m.m....18.11.12
Hmmm.....mente jeg hadde blogget forrige veiedag jeg , men det hadde jeg ikke. Den uka gikk jeg ned 0,700kg og er veldig fornøyd med det. Jukset litt og gikk opp på vekta idag og da var det 0,900kg så langt denne uka....men veiedagen er ikke før i morgen og har igjen 200gr til 20 kg er borte..... WOOOOOOWWWW!! Jeg er fornøyd!!! Da er det igjen bare 14 kg til "målet " mitt.... Synes det går veldig greit, men klart det har sine utfordringer. Lysten på masse  er der og det vil vel alltid sitte i hodet mitt. men dette skal jeg greie og det for alltid! Jeg spiser masse goood mat og er fornøyd med å spise så mye godt og alikevel gå ned i vekt! Moro!!!!!!! Motivasjonen er bra idag - fortsett!!!
Dette er frokosten idag...nam nam...


Ha en fin dag!


11.10.2012
En mnd har gått og jeg har notert alt jeg har puttet i kroppen. Det er en virkelig lærepenge for meg for å vite hva di forskjellige matvarene inneholder. Ligger på ca 1200-1300 kcal om dagen om 12-15 karbo om dagen. Siden sist innlegg er 6kg borte og har ny veiedag i morgen.... varjeg oppe i -18,2 kg frem til forrige uke. Er fornøyd og har igjen 15kg!! Er over halvveis og da er det siste , og kanskje den hardeste fasen igjen.... nå sitter kg litt hardere merker jeg...  Har et skjema jeg noterer målinger hver uke og der er moro å se fremgangen.... men savner noen å dele dagene, erfaringene og få nye tips av noen.... Tror det kunne ha vært lettere?? Er så mye god mat å frotse i og er ikke sulten noen gang....men i disse dager merker jeg et sug har kommet tilbake. Er det for jeg har drukket litt funlight saft igjen eller er det mensen som er på gang sin skyld?
Jeg er avhengig fremover at kroppen min er med på laget med vektreduksjon...og at den er i såpass form at jeg kan gjør noe med det. Krysser alle ben og armer!!!!
Her er det et godt hjelpeverktøy hvis du vil finne ut hva maten din inneholder :

Diett.no
Ha en glad dag!


monica


13.09.2012

Yes! Im back! Og nå skal jeg bruke denne dagboken for å greie nest siste fase!!!
 Nå har jeg startet på neste steg i vektforandringsprosessen min.
Akkurat nå er jeg suuuuupermotivert og håper at målet frem til jul går greit! Har et mål på ca 10 kg... Er dette mulig? Tja, vi får se! Jeg spiser godt og er ikke sulten, bare bevisst på HVA jeg putter inn. Spiser denne samme kosten jeg har gjort di site 2 årene, men bare i mer kontrolerte inntak:)
Skriver opp og regner litt på hva jeg putter inn, slik at jeg har litt kontroll. Jeg lærer masse og håper jeg kan dra nytte av dette når jeg er ferdig med "prossessen" og går inn i siste fase som er varigheten og den fasen jeg skal leve med!
Skal ta nye blodprøver igjen om en mnd, og da ser jeg om jeg fortsatt har like bra verdier  i kosten! Tenker variert og sundt, og uten disse rafinerte karbohydratene.
Ligget på ca 13-15 karbo siden søndag og skal prøve dette en periode. Kaloriintaket ligger under 1400 for at det skal fungere på mitt aktivitetsnivå akkurat nå. Mye vann er borte løpet av disse dagene og det har gjort utslag på vekta! ÅÅÅÅÅÅÅ er det noen som vil joine meg???? Ta kontakt på mail mokikka@live.no eller 91127411.... Bli med!
Dagens frokost var avocadosalat! Det er noe av mine favoritter. Den består av avocado, isbergsalat, røklaks, egg og creme fresh! MMMmmmmmMMMMmmm....

Ha en glad dag!!monica

14.06.2012

Ups.... 7 mnd siden jeg var her og la fra meg noen ord... det er bloggen sin det tenker jeg. spiser lavkarbo til vanlig og det fungerer veldig fint. Mange av di vanlig plagene mine er borte, men har dukket opp andre ting, som f.eks har hindret meg å skrive her. Denne vinteren har jeg vært ganske fysisk dårlig og det har vært rolige dager. Vekta er stabil og det er godt. Prøver forskjellige ting og vekta holder seg på det samme. Er jo bra, men håper jeg snart får tilbake overskuddet til det lille ekstra. Har mange forskjellige oppskrifter som jeg prøver ut og det er masse godt! Men så var det det å få det ned her på bloggen he he ... Det er ikke vanskelig å holde seg til LCHF. Tror det er di rundt som synes det er mer vanskelig enn det jeg gjør. Det krever litt planlegging, men det blir en vane det også!
Idag ble det to brødsiver med stekt egg til frokost og nå til lunsj spiste jeg 3 kokte egg, agurk, majones og urter.
Tar gjerne imot tips og råd på mail om du har noe å hjelpe meg med  mokikka@live.no  eller om du vil være med å starte en gruppe som vi kan hjelpe hverandre!!!
Ha en glad dag videre!04.11.2011

Veiedag idag og vekta har stått stille siden forrige veiing(noen dager siden), men ble 0,5 kg løpet av denne uka også og er fornøyd!!! En smørkladdd til er borte! Hadde ikke trodd jeg skulle gå ned denne uka siden jeg har hatt min kvinnelige uke, så dette er virkelig bonus!

Ny uke med nye muligheter og en god laksesalat til frokost idag!

Ha en glad dag og helg!
monica
---------------------------------------------------------------------------


01.11.2011
Idag sneik jeg meg på vekta....utenom veiedag..... -19.0 kg er nådd og kankje nytt tall dukker opp til veiedagen. Det er godt å være inne i et godt spor i medbakke igjen.... hiiiigaaaaa..... er litt opptatt av vekta og ikke målene for tiden, men merker det godt på klærne og det er det viktigste. Forlovelsesringen må jeg snart ta av for den begynner å bli romslig og redd for å miste den! Tas ikke inn før jeg har kommet nærmere målet....

ha en glad dag:=)


Frokosten idag............


monica--------------------------------------------------------------------------------
25.10.2011

Det går veldig bra med skriving av inntak av mat og det gir virkelig resultater og jeg lærer masse om div mat som jeg kan ta med meg videre i matveien... Blir spennende å se om ønskeresulatet blir nådd på veiedagen torsdag... mangler 300 gr og det synes jeg er litt mye på to dager, men fortsett det som det har startet nå kan det gå! har nå gått ned  18.7 kg frem til nå og det er moro!! Skal juble høyt når jeg bikker 20 kg og 2/3 av målet er nådd....

Ha en glad dag!

monica

---------------------------------------------------------------------------

22.10.2011

Tenk! ETT år med lavkarbo og 18 kg er borte og nærmer meg di 20 kg ....yehhaaa!!!  Det har stått stille noen måneder nå, men mandagen denne uka tok jeg meg selv i nakken...og 1 kg denne uka ble nådd! Gleder meg til målet er nådd, noe som er noe tid frem....men er godt i gang. Er hos en ærnæringsdame nå som sparket meg litt bak sist jeg var hos henne og nå har det gått litt studie i dette med at jeg skriver opp alt jeg spiser og regner ut forholdene.... spennende å se hvor lite som skal til for å korrigere det hele. Jeg merker jeg lærer og det er bra, for da kan jeg ta med meg dette videre.... Bare formen blir litt bedre nå så skal jeg begynne å trene mer..... Skal prøve å skrive litt mer om min erfaringer fremover......litt oftere....

monica

-------------------------------------------------------------------------
13.09.2011
-17kg er nådd og klart jeg er fornøyd, men har stått stille en mnd nå og på godt og vondt er dette bra. Har holdt meg strengt til kosten, men formen min har ikke vært den beste. Å spise det som er riktig ser ikke til å være noe problem, men at vekten står stille er egentlig litt kjedelig. Men alle som jeg snakker med , mener dette er bra at kroppen tenker mellom slagene.

Har kjøpt meg alle bøkene av Hexberg og co. Den med frokost og lunsj , blir jeg bruken veldig mye, med tanke på niste osv fremover, men ser nok at det er "brød" måltidene mine som kanskje stopper opp dett e litt. Skal begynne å trene som smått og dette kan bli litt spennende, for jeg er virkelig røtin i styrke osv.... men å gå turer er greit....

Er det noen som har lyst å gå ned i vekt sammen med noen så ikke vær redd for å ta kontakt!!! Hadde været kos med selkap og backup....hehehe

Nå skal jeg legge ut masse god mat om litt, har tatt bilder og fått erfaring med mye godt!


Ha en glad dag!


mokikka


-------------------------------------------------------------------------------


15.08.2011
ååååååje gikk på vekta igår og den viste 700gr mindre enn på torsdag.....juhuuuuu...det går riktig vei. Det hjelper nok å komme litt i gjenge igjen. Målet er 10 kg til jul....vi får se hvor langt jeg kommer! Energien er tilbake og motivasjonen er på topp! skal legge ut litt menyer og matinntak etterhvert når rutinene er  ordentlig tilbake.... men det går veldig mye i fisk, grønnsaker, salater og blomkål om dagen.....mye variasjon man kan gjør med dette! Hjelper gjerne noen som synes det er litt trått....

monica


----------------------------------------------------------------
11.08.2011
Vekta har endelig begynt å bevege seg i riktig retning igjen.... og det gjør at motivasjonen har kommet tilbake. Har ikke forandret så mye på kosten, men litt mer bevisst på hva jeg putter inn i munnen. Nådd -16.6 kg nå og det begynner å bli et bra tall synes jeg.... hehe... Det beste er at jeg kan leve med denne maten og at det går så bra!

Ha en glad dag!

monica

----------------------------------------------------------------------------------07.08.2011
Igår gikk jeg på vekta igjen etter lang tid uten vekt...ehheeeee.... en mnd. 1 kg reduksjon siden sist og det kjente jeg gjorde godt. Nå er jeg halveis til målet og synes mye er gjort. Ikke vanskelig å leve på denne kosten. Tror det er mest vanskelig for di rundt som synes det er vanskelig å servere meg mat. men ren mat er det beste uten alt dilldall... he he he... Er motivert til ta i et skippertak nå og håper det fortsatt gir ekstra gevinst!


monica


---------------------------------------------------------------------------------

3.07.2011 kl 23.15
Det går veldig fint å leve på dette og aldri bli lei. Jeg er heldig som har funnet noe som funker til kroppen min. Må bare skjerpe på hvor mye og hvor ofte jeg spiser. Vekta står stille....men vil videre ned!!! Dette er virkelig til å anbefale for flere!!!!


monica

-------------------------------------------------------------------------

16.06.2011 kl 13.30

Jeg trives på lavkarbo og synes det er lettere og lettere å leve med. Vekten har stått litt stille ei stund, og det trives jeg med for da ser jeg at jeg spiser riktig. 14.1 kg er nådd. Men nå skal di ekstra tiltak tilbake og vekten skal ned igjen.... målet er å være nær målet til jul -eller max neste sommer! lov å håpe!!

Ha en super dag...

monica
------------------------------------------------------------------------------

09.05.2011 kl 21.00

Gikk på vekten idag og nå er vi på ett nytt titall og 13,6 kg er borte........ Hurra! Det er oppløftende etter en konfirmasjon uten at jeg smakte ei kake. Synes det er så motiverende når vekta beveger seg!!!!

hurra

monica


---------------------------------------------------------------------------------

02.05.2011 kl 09.30

Ja,da har -12 kg bikket og jeg er fornøyd.... Dette funker forsatt og det går egentlig veldig lett. Men merker jeg må være veldig bevisst og fokusert hele tiden og ikke "glemme" meg bort. Ikke er jeg sulten eller uvell! Bare spise "riktig".... yheeeiiii! Da er neste delmål ny 10èr rekke,,, hehehe.... Bunaden er jeg veldig spent på til helga, ikke prøvd den på noen kg, så håper fortsatt jeg får den på og at denne uka kan gjør det enda bedre... Kjett å oppdage det noen dager før en konfirmasjon...men har gjort det jeg kan og da håper jeg det var nok denne gangen! Merker den største utfordringen nå er å holde meg unna en softis med nøtter i varmen.....

Ha en superduper dag!!!


Monica

--------------------------------------------------------------------------------------

19.04.2011 kl 09.30

Prøvd å lagt inn innlegg her noen dager, men noe har skjedd som regel og innlegget har ikke blirr "registrert". Det er påskeferie for min del og barna ville en tur i bhg og tar ferie fra idag.. Jeg dro hjem og spiste en herlig tunfisksalat... mmmmm.. Den var god! Dagene går og idag måtte jeg en tjuvtur oppå vekta, for det er jo ikke før torsdag egentlig, men merket på buksene mine noen dager at di sitter bedre. Ikke så vonde liksom..hehehe... Når man har den følelsen er det moro! Men skulle ønske jeg var med i en motivasjonsgjeng som man kunne få litt utløp for dette kostgreiene.... har så mye på hjertet og mange jeg kunne ha hjulpet (Kanskje) og noen kunne ha hjulpet meg! Dette skal jeg grei! Snart halveis!! juhuuuuu...men man vet aldri når det stopper opp litt igjen. Snart tide med det ukentlig og da stopper det som regel opp...vi får se!
Maten er god, jeg er aldri sulten og da går dette utmerket, men gud å godt det hadde vært med en is....!
Hva skal jeg finne på til middag idag mon tro?? søke litt... LenaBeatrice  og Lavkarbo gjort enkelt og LCHF-bloggen  ++++nadre blogger henter jeg inspirasjon og tips!! Anbefales! Laget meg en egen matperm , hvor den begynner å ta en smule form,,,,hehe...

Ha en glad dag!


Monica


---------------------------------------------------------------------------------------------------16.04.2011 kl 10.50

På torsdag var det veiedag igjen og nye 400 gr er borte. Er egentlig fornøyd, men ser mange rundt meg går litt fortere ned, og kunne tenkt meg å vite hva slags dagsinntak di har.... Men nesten en smørkladd på ei uke er jo bra. Startet dagen idag med 2 egg med majones og 1/2 kotelett

Ha en god dag!
monica


-----------------------------------------------------------------------------------------------------


11.04.2011 kl 10.00

Helga er over og kan trygt si på lenge at det har vært en god helg UTEN utskeielser med godt eller frukt!!!  Det går litt bedre om dagen, od det er godt, men skulle ønske jeg var "flere", men vips så får jeg medfølgere tenker jeg. Håper dette gir resulteter .... det er så spennende hver torsdag når jeg har veidedag...noen ganger opptur og noen ganger nedtur....wææææ!! Hehe.... livet er en utfordring og jeg er heldig som får ta del av det... STÅ på Monica!!!!

Monica

-----------------------------------------------------------------------------------

08.04.2011 kl 23.50

Ser du noen forskjell??


Bildet er tatt begynnelsen av desember 2010........

Bildet er tatt idag 08.04.2011....

Ser faktisk litt forskjell selv....MORO!

Monica
------------------------------------------------------------------------------------
08.04.11 kl 12.20

Dagene går lettere når fokuset er mer på dette temaet og jeg leser litt om det hver dag, så får fortsette med det å holde fokus...
Man kan bli litt overfokusert og kan irritere andre litt, særlig når man har lett for å henge seg opp, slik som meg...heehhehe... da snakker jeg ikke om noe annet. Dette tror jeg er min uvitenhet som trenger næring..Eller egoet mitt som tar for stor plass, derfor tenkte jeg en biside på bloggen er yppelig hvor jeg kan få ut ALT!
Føler meg litt alene og skulle ønske jeg hadde en backup eller drahjelp. Selv om jeg holder fokus, mister man gløden innimellom og må ha litt næring. Det er ikke mange som ser noe enda på meg enda og da får man ikke helt tilbakemeld som man noen ganger trenger for å "gødse" videre, men håper det kommer mer frem når flere kg går av. Dette er jo egentlig en kostholdsforandring jeg må leve med, men merker fokuset på vektnedgang kommer som en skikkelig bonus altså! Det trengs for jeg ser ut som lille trille! hehehe... Tenk om vi hadde vært en gjeng som gjorde dette sammen, da har man lettere for å lykes tror jeg. Men selv om motivasjonen blir borte, nekter jeg å spise annet enn jeg skal, men må ta noen justeringer når vekten står stille.... Prøvde bunaden igår, noe som har vært litt press siden konfirmasjonen er om 1mnd. Men nå får jeg den på og jeg får lukket den, så da blir resten bonus!!! HURRA!!!! Enda et delmål unnagjort...men så var det den "lille" buksa da..Monica
------------------------------------------------------------------------------------

07.04.11 kl 22.00
Dagen idag har vært litt spesiell.. Gått på LCHF i 20 uker og nådd 10kg reduksjon bare ved å kutte ut 4(5) produkter (poteter, pasta, ris og hvetemel...og sukker) og etter hvert har måltidene utviklet seg, og spiser masse godt!!!. Humøret er stabilt, overskudd har det blit mer av og vekta har gått ned.. kan man forlange mer??? Jeg har jo egentlig bare forandret på menye min. Det som er vanskelig er når vekta står stille innimellom å holde motet oppe. Det er vanskelig!! Men fortsetter å spise det jeg vet jeg kan også blir jeg så glad og fornøyd når pilen på vekta går riktig vei igjen...!! Skulle gjerne hatt det til å gått fortere, men snitt på 0,5 kg i uka skal jeg ikke utsette på.... Er ferdig med 1/3 del av målet!!! Nå er det bare å gøtse på med flere gram! 20 smørkladder er vekk!!!!
Det er mange blogger jeg er innom daglig, og noen av di det er:

LenaBeatrice
Lavkarbo.no
Min lavkarbomat
Lavkarbo gjort enkelt

....og en annen nytti link er

diett- kalkulator


monica
----------------------------------------------------------------------------------------------------

07.04.11 kl 12.00

Her kommer det litt småpreik fra meg i den prosessen jeg er i med kostholdsforandringene mine og om mine følelser, tanke, opplevelser og vektnedgangen det har bidratt med. Lager en egen fane for dette så di som vil og har interesse av det, kan gå inn å lese dagens opplevelser og di som ikke er interessert kan titte å se på den andre delen av bloggen...ikke alle har interesse av dette og det skjønner jeg!!! Takk for at du følger med!

monica
-------------------------------------------------------------------------------------


oktober 2010                                                                       april 2011
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...