torsdag 14. juni 2012

Heklet lyslykterDa har jeg hoppet meg på bølgen og prøvd meg på heklet-lykter.
Jeg har brukt fetaostglass,som ikke er helt runde.
Har prøvd å skrive ned oppskrift, noe jeg aldri har gjort før.... men håper det er forståelig:)
Ideen har jeg fått av en strikkeside på facebook, og greide ikke å la være å prøve. Skal lage noen til vår nye camingvogn, men to blir stående inne i huset ....
Akkurat maskeantall og antall omganger , kan jeg ikke si noe om da det varierer på heklefasthet, tykkelse på garnet og på pinnestr. Men prøv deg frem.
Pynteting på glassene gjør du som du ønsker. Du kan kjøpe ting fra nille,eller andre steder. Du kan  hekle på en blomst, hjerte eller andre ting.
Utgangspkt mitt er tykkelsen som på senjagarnet på nille.
Men dette er en fint restegarnprosjekt! Ca 15 gr med garn til et fetaostglass.
Oppdager du noe rart i oppskriftene så bare gi tilbakemelding!

Lykke til!


 

Grønn Lykt
 Finn deg et glass om passer til et telys og garn som ikke er for tykt. Jeg bruker nål nr 3.

1. omgang:  Lag en luftmaskeremse som er så lang at den går rundt glasset. Avslutt så med en fastmaske så det blir en ring

2. -og 3. omgang: Fastmasker rundt i ringen, men pass på at  antallet fastmasker passer  så det sitter tett til glasset.

4. omgang: "3 luftmasker - 1 fastmaske nedi 3. maske", "3 lufmasker og 1 fastmaske nedi neste 3. maske". Forsett slik ringen rundt.

5. omgang: I den første buen lager du*Start omgangen med tre luftamsker (som blir den første staven), lag 1 stav til, så hekler du  1 lufmaske og 2 staver*. 1 luftmake mellom buene *2staver- 1 luftmaske- 2 staver*i neste bue.  1 luftmaske mellom buene. Slik fortsetter du ringen rundt

6. omgang: Her hekler du samme som 5. omgang, men lag stavene mellom stavene over buen, fra forrige runde...

-fortsett slik til ønsket lengde.
Lag en omgang  der du vil ha pyntebånd med 1stav- 1 lufmaske - 1stav - 1 luftmaske (forsett runden rundt (pass på at arbeidet sitter godt rundt glasset fortsatt!)
Avslutter med å tilpasse maskeantallet etter fasongen på glasset med 2 omganger med fasmasker og 1 kjedemskerunde på toppen.

Pass på at arbeidet er rundt glasset og ikke over åpningen, da blir det luften garn...

Båndet rundt er mange luftmaskekjede i ønsket lengde og tilbake heklet jeg fastmasker . Har bare knytet endene.

lykke til!

Hvit lykt


 

Finn deg et glass om passer til et telys og garn som ikke er for tykt. Jeg bruker nål nr 3.

 
1. omgang: Lag en luftmaskeremse som er så lang at den går rundt glasset. Avslutt så med en fastmaske så det blir en ring

2. -og 3. omgang: Fastmasker rundt i ringen, men pass på at antallet fastmasker passer så det sitter tett til glasset.

4.omgang: start med 4 luftmasker som blir den første staven-hopp over en maske og 1 stav i maske nr 2. 1 luftmaske, hopp over en maske og en stav i maske nr to.... slik fortsetter du runden rundt. Avslutt med en kjedemaske som fullfører omgangen. Pass på og tilpass litt størrelse og vidde i forhold til glasset.

5 omgang: Start med to fasmasker så første stav kommer mitt inni "buen under" og gjør akkurat det samme som i omgang4

Fortsett arbeidet så langt som du ønsker og til du vil begynne å avslutte.
Avslutter med å tilpasse maskeantallet etter fasongen på glasset med 2 omganger med fasmasker og 1 kjedemskerunde på toppen.

Pass på at arbeidet er rundt glasset og ikke over åpningen, for da blir det luften garn....
Båndet rundt er en lang fastmaskekjede til ønsket lengde og kjedemakser  tilbake. I endene har jeg laget en liten dusk av tre tråer(dobbelt).

Ønsker du større hull som på den brune under teksten her. Lager du to lufmasker mellom stavene og hopper over 2 makser og tar staven i 3. maske i stedet.Det er bare fantasien som stopper og prøv deg frem med forskjellige mønster og farger.

Lykke til!
Gammelrosa Lykt
Finn deg et glass om passer til et telys og garn som ikke er for tykt. Jeg bruker nål nr 3.

1. omgang: Lag en luftmaskeremse som er så lang at den går rundt glasset. Avslutt så med en fastmaske så det blir en ring

2. -og 3. omgang: Fastmasker rundt i ringen, men pass på at antallet fastmasker passer så det sitter tett til glasset.

4. omgang: Start omgangen med 3 lufmasker som blir den første staven, fortsett med 2 staver  i di neste to maskene, 2luftmasker og hopp over 2 masker og 1 stav i den 3.masken. * 3 staver i di 3 neste maskene , to luftmasker , hopp over to masker og nye 3 staver i neste tre maksene* fortsett runden rundt.

5. omgang. Samme som omgang 4 , mn da tre staver i "hullet" og to lufmasker og tre staver i neste bue igjen... Fortsett runden rundt og til ønsket høyde.

Når du har kommet til der du vil ha i trå, så tar jeg en luftmaske, en stav , en lufmaske....osv runden rundt og tilpasser  masker etter fasongen på glasset.
Avslutter med to omganger med fasmsker og en runde med kjedemaske på toppen.
Pass på at arbeidet er rundt glasset og ikke over åpningen, da blir det luften garn...

Båndet rundt har jeg tvinnet en trå.                      

Her er lysfatet mitt på stuebordet!
Ha en glad dag!

monica

8 kommentarer:

 1. Kjempestilig *ønsker meg*

  SvarSlett
 2. Flotte lykter :)
  Synes mønsterene du har skrevet forklarer godt hvordan det kan gjøres :)
  - Line -

  SvarSlett
 3. For noen kjempe fine lyter, spesielt nå som vintern trenger på :)
  Likte ekstra godt mønstret på den grønne du har laget.. var en god forandring fra de mønstrene jeg kan se er blidt veldig standard for mange å lage ;)

  SvarSlett
 4. Hekler en remse med lufmasker og måler dette rundt glasset. Når jeg har nok så det måler litt stramt sammen, fester jeg disse maskene sammen så det blir en lufmaskering med en fastmaske. Deretter tar jeg og hekler oppover ønsket mønster, men måler det jeg har heklet på glasset ofte for å tilpasse masker til glassfasongen. Denne heklepynten skal sitte godt inntil glasset og ikke "løst".... Bare å spørre mer om du ikke får til! Lykke til!l

  SvarSlett
 5. Å disse var flotte, det ser så koselig ut med slike hjemmelagede ting og lysfat:)Har nå samlet inn glass og restegarn fra omgivelsene, og snart er det gi-bort-presanger som andre kan, forhåpentligvis ha glede av.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen, og fint om du skriver hvem du er også.... Ha en fin dag!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...